Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ … ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!!!


    «Μόνο οι δημότες να είναι νικητές», ήταν ο βαρύγδουπος τίτλος της είδησης που γράφτηκε στον τοπικό τύπο - «Ε» 4.3.2019 - όπως ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών
και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Γιώργος Μανώλης, σε συγκέντρωση στο Συκούριο.
  Λόγω της καταγωγής μου (Γόννους) και από περιέργεια – θέλοντας να έχω «άποψη επί παντός επιστητού» - διάβασα την είδηση,που έλεγε: 
«Ο κ. Μανώλης κάλεσε όλους τους συνδημότες να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες σημειώνοντας με έμφαση: «Υπάρχουν άλλες εκλογές για να εκφράσει ο καθένας τις όποιες κομματικές του προτιμήσεις. Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε πάνω απ' όλα για τον τόπο μας. Έχουμε υποχρέωση να απαλλαγούμε από το σύνδρομο του «επαγγελματία αυτοδιοικητικού». Αφήνουμε άλλους να ασχολούνται με το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογών…».
   Και παρακάτω διαβάζοντας τις «δεσμεύσεις» του υποψήφιου, ανάμεσα στα άλλα λέει: «-Να μην είναι ο Δήμος το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, της όποιας κυβέρνησης, σημερινής ή αυριανής, να μην είναι εξαρτημένος από κανένα κόμμα, να μην υποτάσσει τις αποφάσεις και τις κινήσεις του, στους όποιους κομματικούς σχεδιασμούς».
  Ξαφνιάστηκα. Τι γίνεται; Άλλαξε κάτι από τις προηγούμενες εκλογές; Έφυγε από τον πολιτικό σχηματισμό που τον στήριζε; Μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές ήταν ο «επίσημος» υποψήφιος της Ν.Δ.
 Σίγουρα ορφανός από δεκανίκια θάναι, αναρωτήθηκα; Μια «λύπη» και ένα συναίσθημα «αντιεξουσιαστικής αλληλεγγύης» άρχισε να με κυκλώνει.
  Τελειώνοντας όμως το κείμενο – γι’ αυτό μη βιάζεσαι ποτέ – και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» όλα τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους και η «ηρεμία» μου αποκαταστάθηκε. 
  Γιατί;
 Διότι σύσσωμο παραβρέθηκε το κόμμα που τον στηρίζει, ακόμα και ευρωβουλευτές(!) «επιστρατεύτηκαν» και μάλλον αυτοί θα «ασχολούνται με το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογών…».. «Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κίρτσος, οι βουλευτές κ. Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης, ο υποψήφιος ευρωβ. Ι. Πάιδας, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Παπαδημόπουλος. Ακόμη παρευρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Λιούπας και Απ. Μπίλης, η πολιτευτής της ΝΔ Ελένη Αξιόγλου, ο π. αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, κλιμάκιο της ΝΟΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρ. Καπετάνο κ.ά.».
  Αλήθεια πόση υποκρισία σε λίγες αράδες, πόση έλλειψη ακόμα και αυτού του αστικού «τάκτ».        Ακόμα και γι’ αυτούς που δεν τους ξέρουν μπορούν να ξεχωρίσουν τους λαϊκιστές κομπραδόρους, που αυτή την περίοδο ανθίζουν όπως τα λουλούδια την άνοιξη, με την διαφορά ότι σκορπούς αντί για άρωμα, μπόχα!
Υ.Γ. 1. Ας μη βιαστεί κανείς να με ταυτίσει με κάποιο συστημικό μπλοκ.
   2. Αυτό απευθύνεται σε όλους τους «ανεξάρτητους», τους «αυτοδιοικητικούς», τους «ουδέτερους», τους όψιμους «λάτρεις του τόπου τους» που ψαρεύουν στα θολά νερά της ταξικής κοινωνίας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου