Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ «ΘΕΩΝ»



Στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων-δράσεων που διοργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας τριήμερο εκδηλώσεων-δράσεων στη Ραψάνη, την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 και ώρα 7,30 π.μ θα ξεκινήσουμε από το ‘ξωκκλήσι του Αγ. Παντελεήμονα στα Τέμπη, που βρίσκεται λίγο μετά τον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Τεμπών.
Η ξενάγηση που θα γίνει από τον Δημήτρη (Τάκη) Μπάρμπα θα περιλαμβάνει
αναφορές σ’ όλες τις ιστορικές περιόδους. Έμφαση θα δίνουμε στα στοιχεία-απομεινάρια που θα συναντάμε, όπου και αποτυπώνουν  την «παρουσία» των τοτεμικών θεοτήτων, των αρχαίων χρόνων, Ρωμαϊκών, Βυζαντινών, Οθωμανικών, μετά το 1881 φτάνοντας στην συνέχεια μέχρι τους σύγχρονους ημίθεους της Αντίστασης, του Μηχανικού Ολύμπου.
Η διαδρομή είναι ομαλή και εύκολη γιατί θα γίνει στις παλιές(αδρανείς) σιδηροδρομικές γραμμές. Αυτό που θα πρέπει να προσεχθεί για την πιο άνετη περιπατητική διαδρομή είναι τα παπούτσια να έχουν σκληρές σόλες (πάτους) γιατί κατά διαστήματα θα περπατάμε στα χαλίκια των σιδ. Γραμμών.
Ακόμα, καλό είναι να έχουμε μαζί μας, ένα καπέλο για τον ήλιο, νερό που θα γεμίσουμε με δροσερό και εύγευστο από την πηγή (Αγ. Παντελεήμονα) της εκκίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου